Publiek domein collectie TextielMuseum

00101-01

Bron: TextielMuseum, Tilburg.

Het TextielMuseum stelt haar publiek domein collectie beschikbaar als open data als resultaat van de masterclass open data van dit jaar. De dataset bestaat uit ruim 400 objectbeschrijvingen (metadata) en afbeeldingen (content) uit de collectie van het TextielMuseum. Het gaat om historische textielgereedschappen, textiele objecten en oude prenten met voorstellingen op textielgebied. Alle objecten zijn vervaardigd vóór 1860 en vrij van auteursrechten. De open dataset is dynamisch en regelmatig worden nieuwe gegevens toegevoegd.

De open dataset van het TextielMuseum is toegankelijk via een Adlib API en de Open Cultuur Data API. De Adlib API geeft toegang tot het XML-bestand van de geselecteerde set, in gestructureerd (grouped) of ongestructureerd formaat. Alle objectbeschrijvingen worden beschikbaar gesteld onder CC0. De afbeeldingen zijn Publiek Domein of worden beschikbaar gesteld als CC0.

Lees meer over deze dataset op het datablog van Guus Boekhorst (TextielMuseum) en bekijk ook gerelateerde textiel- & modedatasets van het Fries Museum, Amsterdam Museum en Centraal Museum op deze website. Alle data zijn beschikbaar via de Open Cultuur Data API.

1 Comment

  1. Pingback: Publiek domein collectie TextielMuseum | Open C...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.