Elk half uur een nieuw meesterwerk als achtergrond

Met de Open Cultuur Data API RSS-feed kan je eenvoudig elk half uur een ander meestwerk op je achtergrond toveren. Let wel op: dit werkt alleen op Windows 7 en 8.1. Heb je een Mac? Kijk dan hier. De benodigde file is eenvoudig te downloaden van GitHub.

Stap 1: Open Kladblok.

RSS_OCD_API Stap 1

Stap 2: Kopieer de tekst op GitHub Git in Kladblok.

RSS_OCD_API Stap 2

Stap 3: Sla het bestand op. Geef het de naam RSS_OCD_API.theme. Kies onder “Opslaan als” “Alle bestanden”.

RSS_OCD_API Stap 3

Stap 4: Ga naar je bureaublad en open RSS_OCD_API.theme.

RSS_OCD_API Stap 4

Stap 5: Open Persoonlijke instellingen door te klikken op de knop Start en vervolgens op Configuratiescherm. Typ persoonlijke instellingen in het zoekvak en klik vervolgens op Persoonlijke instellingen. Kies hier RSS_OCD_API.

RSS_OCD_API Stap 5

Stap 6: Kies “Alles selecteren” en druk op “Wijzigingen opslaan”.

RSS_OCD_API Stap 6

Elk half uur wisselt je achtergrond nu van meesterwerk (of elke minuut, natuurlijk!). Ook is het mogelijk om handmatig naar de volgende afbeelding te gaan door rechts te klikken op je achtergrond en vervolgens te klikken op “Volgende bureaubladachtergrond”.

Volgende bureaubladachtergrond

Weet jij hoe je dit aanpakt op andere systemen? Laat het ons horen via de comments!

2 Comments

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.