Foto’s Van der Grinten-collectie

nijmegen

Woningen aan de Berg en Dalseweg te Nijmegen, daterend uit ca. 1885. Foto: Evert van der Grinten, 1971. Fotocollectie Prof. dr. E.F. van der Grinten, Regionaal Archief Nijmegen F78155.

Het Regionaal Archief Nijmegen publiceert ruim 800 afbeeldingen uit de collectie Van der Grinten als open data als resultaat van de masterclass open data van dit jaar. Het gaat om foto’s van negentiende-eeuwse architectuur in Nijmegen, die prof. Van der Grinten in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw heeft gemaakt. Het is al de vierde set afbeeldingen die het archief als open data vrijgeeft.

De beschrijvingen van de foto’s uit de Van der grinten-collectie zijn beschikbaar in een csv-bestand en bereikbaar via een deeplink bij elke foto. De metadata zijn beschikbaar onder een CC0-licentie, de foto’s onder een CC BY SA-licentie. De foto’s kunnen dus onder voorwaarde van naamsvermelding hergebruikt worden.

Lees meer uitgebreide informatie over deze dataset op het datablog van Henk Trapman (Regionaal Archief Nijmegen) en bekijk ook alle andere datasets van het archief op deze website.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.