Modern werk Peter de Rijcke

peter de rijcke

Bruggetje Zuiddijk Zaandam door Peter de Rijcke uit Gemeentearchief Zaanstad is beschikbaar gesteld onder een Creative Commons-licentie. De volledige tekst van deze licentie is hier te vinden.

Het Gemeentearchief Zaanstad biedt als proef 25 afbeeldingen uit haar collectie van hedendaags kunstenaar Peter de Rijcke aan als open data als resultaat van de masterclass open data van dit jaar. De publicatie is bijzonder omdat het om modern werk gaat van een nog levende kunstenaar die toestemming voor de publicatie onder CC-BY gegeven heeft. Op termijn is de ambitie om deze selectie verder uit te breiden.

De afbeeldingen kunnen worden opgeroepen via XML en OAI-PMH. De metadata is beschikbaar onder CC0, de content in overleg met de kunstenaar onder een CC-BY licentie. De afbeeldingen mogen dus worden hergebruikt onder voorwaarden van naamsvermelding van de bron en de kunstenaar.

Lees meer over deze dataset op het datablog van Geke van de Kamp (Gemeentearchief Zaanstad) en meer over kunstenaar Peter de Rijcke op zijn website.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.