RCE geeft kwaliteitsfoto’s Temminck Groll vrij

temminck

Interieur plantagehuis, galerij voorzijde door Temminck Groll, C.L. van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is gelicenseerd onder een Creative Commons-licentie. De volledige tekst van deze licentie is hier te vinden.

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) publiceert 199 hoge kwaliteitsfoto’s van Temminck Groll als open data, als resultaat van de masterclass open data van dit jaar. Met de publicatie van de collectie Temminck Groll zet de RCE een nieuwe stap: de foto’s zijn onder de vrije(re) Creative Commons-licentie CC-BY en op groot formaat (1200×1200 pixels) beschikbaar.

De Nederlandse architect en architectuurhistoricus C.L. Temminck Groll (1925) maakte de foto’s in de 60er en 70er jaren van de vorige eeuw in het kader van zijn studie naar ‘Gemeenschappelijk erfgoed’ (erfgoed van Nederlanders buiten de landsgrenzen). Het zijn details en overzichten van exterieurs en interieurs van diverse gebouwen als ook straatgezichten.

De foto’s zijn toegankelijk via een Adlib API die toegang geeft tot een Xml-bestand van de geselecteerde set, in gestructureerd (grouped) of ongestructureerd formaat (unstructured).

Lees meer over deze dataset op het datablog van Joop Vanderheiden (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed). Bekijk ook de datablogs die de Rijksdienst eerder publiceerde over de Beeldbank en de Bibliotheek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.