Foto’s A. B. Wigman

GA32261

Bron: Gemeentearchief Ede, archief 131 “Collectie A.B. Wigman, 1916-1972”, identificatienummer van de afbeelding GA32261 gelicenseerd onder CC-BY-SA.

Het Gemeentearchief Ede stelt 576 afbeeldingen van de collectie van A. B. Wigman beschikbaar als open data, een resultaat van de masterclass open data van dit jaar. Het is een eerste stap van het archief om diverse collecties met afbeeldingen beschikbaar te stellen in open data formaat. Eerder publiceerde het archief al meerdere open overheidsdatasets.

De collectie A. B. Wigman betreft afbeeldingen uit de periode van 1912 tot en met 1954 van flora en fauna en het landschap van de Hoge Veluwe met bijbehorende informatie zoals beschrijving van de afbeelding, datering, locatie, en dergelijke. De metadata van deze database is in CVS-formaat te downloaden en de afbeeldingen zijn in jpg-formaat via Wikimedia Commons beschikbaar onder een CC-BY-SA licentie.

Lees meer informatie over deze dataset op het datablog van Anastassia Adriaanse (Gemeentearchief Ede) en lees het nieuwsbericht op de website van het archief.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.