Extra tijd om je Cultuurapp in te sturen

(F.S. Church, Pandora, Wikmedia Commons)

(F.S. Church, Pandora, Wikmedia Commons)

Na de Culture Harvests staat de Open Cultuur Data-API niet langer in de steigers, maar zit hij tjokvol beelden, scans en metadata! Het vullen van de Open Cultuur Data-API is volledig te danken aan de ontwikkelaars die meegedaan hebben aan de Harvests. En het mooiste is dat er nog meer datasets in de pijplijn zitten. Om de mogelijkheden van de API volledig te kunnen benutten, geven we iedereen extra tijd om mee te doen aan de Challenge. De deadline om je App in te sturen is daarom verlengd naar 1 september.

De afgelopen vier zondagen hebben cultuurdata enthousiastelingen – jong, oud, ervaren en minder ervaren programmeurs – hard gesleuteld aan de Open Cultuur Data-API. Datasets zijn gescrapet en toegankelijk gemaakt via de API. Daarbij is het gebruiksgemak van de API ook verbeterd naar aanleiding van gesprekken met de community. Wij zijn er trots op dat dankzij de community zoveel data beschikbaar is in de API.

Challenge deadline verlengd

Met de rijkelijk gevulde API is het nu mogelijk om datasets eenvoudig te combineren, ongeacht herkomst. Dit zorgt voor nieuwe en grensverleggende mogelijkheden op App-gebied! Omdat de API nu pas écht veel content bevat, willen we graag alle ontwikkelaars de kans geven om daar optimaal gebruik van te maken. Daarom is de deadline verlengd naar 1 september 2014.

Deze extra tijd geeft je de gelegenheid om de puntjes op de ‘i’ te zetten en extra content toe te voegen door middel van de API. Buiten de nieuwe deadline blijven alle spelregels en beoordelingscriteria gewoon hetzelfde, check ze hier.

Een zomer vol cultuurdata

De API zal de komende tijd nog meer content gaan bevatten. Maar, mist de API nu een cruciale dataset? Laat het ons weten. Je kan alles over de API terugvinden op deze speciale pagina en via GitHub! Aan de slag dus om deze zomer te zorgen voor een fantastische App en daarmee kans te maken op een van die vier prijzen van €5.000.

About Tom Kunzler

Tom Kunzler is projectleider bij de Open State Foundation en werkt aan projecten die samenhangen met politieke transparantie en is ook betrokken bij Open Cultuur Data.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.