Datablog: Arts Holland

Arts Holland ontwikkelt de eerste Nederlandse centrale verzameling van gekoppelde open data op het gebied van cultuur en toerisme. Het biedt ontwikkelaars toegang tot een rijke onderling verbonden verzameling van gegevens over toerisme en cultuur, waardoor er slimme innovatieve applicaties kunnen ontstaan voor de hedendaagse culturele toerist.

Initiatief

Arts Holland is een samenwerking tussen het Nederlands Uitbureau, het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en Waag Society. Het brengt partijen uit het gebied van cultuur en toerisme, ontwikkelaars, creatieven en data leveranciers samen.

De data

Het platform biedt in eerste instantie toegang tot de dataset van het NUB met zo’n 100.000 culturele evenementen in 45 genres op 1400 locaties. Deze set is aangevuld met een uitgebreid overzicht van POIs en horeca gelegenheden van het NBTC.

Op korte termijn zullen er nog meer datasets gekoppeld worden ter verrijking, dus houd de website in de gaten: http://dev.artsholland.com

Open Beta

Op 16 juni gaat het Arts Holland platform als ‘open beta’ live tijdens het hackathon event van Hack de Overheid. Ontwikkelaars kunnen op het event of via de website een eigen API key aanvragen en aan de slag met de data en services die het platform biedt. De NUB data is onder CC0 licentie te gebruiken, en de NBTC data onder een CC-BY-ND licentie.

Meer informatie over de dataset, en hoe deze te raadplegen en hergebruiken vind je op het datablog van Arts Holland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.