Datablog: Beeld en Geluidwiki

Op de Beeld en Geluidwiki wordt kennis ontsloten over de collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Naast lemma’s met informatie bevat de wiki ook foto’s uit de collectie van Beeld en Geluid. Daarmee bevat de Beeld en Geluidwiki een schat aan kennis over het omroepverleden en over de audiovisuele collecties van Beeld en Geluid.

De data is aan te roepen via de MediaWiki API. Via deze weg kan bijvoorbeeld een XML met data uit de wiki worden gegenereerd. In de API documentatie wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende manieren om data uit de wiki op te vragen.

De teksten op de wiki zijn beschikbaar onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen licentie. De afbeeldingen in de wiki (dit zijn er inmiddels meer dan 12.000) vallen in principe ook onder de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen licentie. Uitzonderingen vormen de kleine afbeeldingen (zogenaamde screencaptures) uit de audiovisuele catalogus van Beeld en Geluid en foto’s waarvan het copyright ligt bij derden.

Meer informatie is te vinden op het datablog van Beeld en Geluid.

1 Comment

  1. Pingback: Workshops Open Data Weekend — Hack de Overheid!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.