Virtueel Museum

Scaled ImageOntwikkelaar: Ernst Dommershuijzen

Het Virtuele Museum is een 3D-museum dat op meerdere computerplatforms bekeken kan worden. Bezoekers van het virtuele museum kiezen een thema of kunstenaar uit en vervolgens worden de betreffende kunstwerken virtueel op ware grootte opgehangen. De kunst kan in verschillende 3D-omgevingen bekeken worden. Het museum kan zelfs bezocht worden met de Oculus Rift virtual reality bril.

Het virtuele museum is een van de winnaars van de Open Cultuur Data Challenge en maakt gebruik van de Open Cultuur Data API. Deze zogenaamde Application Programming Interface biedt toegang tot tientallen datasets: digitale archieven van diverse culturele instellingen. Behalve met de honderdduizenden Open Cultuur Data kunstwerken, kunnen personen en instellingen ook een tentoonstelling samenstellen met hun eigen werk.

Website: http://vrmuseum.nl/

Wedstrijd: Open Cultuur Data Challenge 2014 winnaar

About Tom Kunzler

Tom Kunzler is projectleider bij de Open State Foundation en werkt aan projecten die samenhangen met politieke transparantie en is ook betrokken bij Open Cultuur Data.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.