Presentatie onderzoeksresultaten: “Open Cultuur Data in Noord-Holland”

4c6986450a6fcd12239da455f9590b2d25aef186df894cdfdd6cdc2e66f6f723

Anefo, Beeldbank Nationaal Archief, (CC-BY-SA)

De Provincie Noord-Holland heeft in 2012 de ambitie uitgesproken om koploper te zijn op het gebied van open data in Nederland. In opdracht van de provincie Noord-Holland hebben Open State en Kennisland een inventarisatie uitgevoerd naar open cultuurdata bij 30 Noord-Hollandse erfgoedinstellingen. Benieuwd naar de resultaten? Kom dan zaterdag naar het Amsterdam Museum tijdens de Museumn8.

Deze maand heeft Open Cultuur Data bij 30 verschillende Noord-Hollandse erfgoedinstellingen een inventarisatie uitgevoerd. Hiervoor zijn de digitale collectiebeheerders geïnterviewd. Van Texel tot Hilversum zijn archieven, musea en bibliotheken bezocht om te kijken hoe en of deze instellingen hun collectie gedigitaliseerd hebben en hoe ze aankijken tegen het beschikbaar stellen van hun collectie als open data.

Gedeputeerde presenteert eerste resultaten

Hoeveel instellingen hebben al digitale informatie beschikbaar gesteld? Is deze informatie al op het internet te vinden? Zijn ze bekend met de ontwikkelingen van open cultuurdata? En wat hebben deze instellingen nodig als ze aan de slag willen met open cultuurdata?

Op de bovenstaande vragen zal aankomende zaterdag tijdens de Museumn8 in het Amsterdam Museum een eerste antwoord komen. Open Cultuur Data staat deze avond in de App Dungeon staan met de winnaars van de Open Cultuur Data Challenge.

Gedeputeerde Elvira Sweet, verantwoordelijk voor cultuur in Noord-Holland, zal de App Dungeon om 19:30 officieel openen en  de eerste resultaten van de inventarisatie bekend maken.

Kom langs tijdens de Museumn8

Dus ben je benieuwd naar de stand van zaken aangaande open cultuurdata binnen Noord-Hollandse erfgoedinstellingen, wil je aan de slag met gave apps? Wil je in contact komen met digitale collectiebeheerders, ontwikkelaars en open data hergebruikers? Kom dan vanaf 19:30 naar het Amsterdam Museum met je Museumn8 Passe Partout.

Kijk hier voor meer informatie!

About Tom Kunzler

Tom Kunzler is projectleider bij de Open State Foundation en werkt aan projecten die samenhangen met politieke transparantie en is ook betrokken bij Open Cultuur Data.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.