Challenge winnaars op Museumnacht

app-chalange-2-730x528

Afbeelding: Contrast door drainrat via Flickr (CC-BY).

Op zaterdag 1 november vindt de jaarlijkse Museumnacht Amsterdam weer plaats. De winnaars van de App Challenge presenteren hun apps op deze avond in het Amsterdam Museum in de Amsterdam App Dungeon. De dungeon wordt om 19.30 uur officieel geopend. Daarna gaan we tot diep in de nacht door met app-demo’s en kun je een speurtocht in het museum met Museum Detective doen…

19.30 uur: Opening Amsterdam App Dungeon in het Gewelf met gedeputeerde Elvira Sweet

Open Cultuur Data heeft in oktober in opdracht van de provincie Noord-Holland een inventarisatie uitgevoerd naar open data binnen de Noord-Hollandse erfgoedsector. Gedeputeerde Sweet, verantwoordelijk voor cultuur in de provincie, zal de eerste resultaten van deze inventarisatie presenteren in het bijzijn van Paul Spies, directeur van het Amsterdam Museum, de app-challenge winnaars en het team van Open Cultuur Data.

Vanaf 20.00 uur zijn er elk uur app-demo’s van Wim de Nood (Museum Detective), Eugène Tjoa & Simon Nouwens (Tag-Art), Sietse Brouwer (De Blozende Ets), Ernst Dommershuijzen (Virtueel Museum) en Werner Helmich & Dennis de Beurs (Wiggle).

Doorlopend: probeer de volgende apps zelf uit: Museum Detective: detective spel; Tag-Art: test je kunstkennis; De Blozende Ets: datingsite voor kunstliefhebbers; Virtueel Museum: het museum in met Oculus Rift en Wiggle: breng schilderijen tot leven.

Met muziek van Dungeon-DJ Tim Meijerink (Underground DJ).

19.00 – 02.00 uur: Hoofdingang

Speel Museum Detective van Wim de Noord en los tijdens de nacht een mysterie op…

Lees hier meer over wat er allemaal te doen is op de Museumnacht in het Amsterdam Museum. Tickets kunnen vanaf vandaag via de website van de Museumnacht gekocht worden. Het gehele programma van de Museumnacht kan hier gevonden worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.