Affichecollectie Poppodium

Affichecollectie Doornroosje Nijmegen, AF1000.1010, Regionaal Archief Nijmegen

Historische posters van het Nijmeegse poppodium Doornroosje staan online klaar om digitaal (her)gebruikt te worden. De posters zijn afkomstig uit het Regionaal Archief Nijmegen, die de bijzondere collectie in beheer heeft.

Het Nijmeegs Ontwerp Platform, poppodium Doornroosje en het Regionaal Archief Nijmegen nodigen iedereen – ontwerpers, kunstenaars en alle andere creatievelingen – uit om de gedigitaliseerde historische posters van Doornroosje te remixen tot een nieuw creatief werk. De vorm is vrij. Van collage tot animatie of kledingontwerp: alles mag, zolang de nieuwe creatie maar (digitaal) tentoonstelbaar is. Inzenden is mogelijk tot en met 21 november 2013. Voor de meest originele inzendingen liggen mooie prijzen klaar. Kijk voor meer informatie op www.nijmeegsontwerpplatform.nl. Uiteraard blijven de scans ook na afloop van de competitie beschikbaar voor (her)gebruik.

De scans van de ruim 500 affiches worden beschikbaar gesteld onder een Creative Commons BY-SA NL 3.0 licentie en zijn te vinden via www.nijmegen.nl/opendata, www.flickr.com/regionaalarchiefnijmegen en zijn ook te raadplegen in de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen. De beschrijvingen van de foto’s zijn vrij beschikbaar onder CC0 en te downloaden als een csv-bestand via www.nijmegen.nl/opendata.

Lees meer over deze dataset op het datablog van het Regionaal Archief Nijmegen.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.