Datablog: Visserijmuseum Zoutkamp

Museumschip ZK 4 Albatros

Maritiem Digitaal is een internetportaal waarin voorwerpen uit de collecties van 20 maritieme musea terug te vinden zijn. Het zijn vooral Nederlandse musea die aangesloten zijn, zoals bijvoorbeeld het Maritiem Museum Rotterdam, het Scheepvaartmuseum Amsterdam en het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk gegevens in Maritiem Digitaal te publiceren als open data. Als eerste zijn nu de metadata en lage resolutie afbeeldingen van 562 voorwerpen uit de collectie van het Visserijmuseum Zoutkamp beschikbaar gesteld.

De collectie van het Visserijmuseum Zoutkamp geeft een beeld van de ontwikkeling van de visserij langs de Groninger kust in het algemeen en die van het vissersdorp Zoutkamp in het bijzonder. Het gaat bijvoorbeeld om scheepsmodellen, visgerei, motoren en opgeviste voorwerpen. Het topstuk uit de collectie is het varende museumschip ZK 4 Albatros.

Voor de metadata gelden geen restrictries voor hergebruik (CC0) en de afbeeldingen worden beschikbaar gesteld onder een Creative Commons Naamsvermelding (CC BY) licentie. Dit houdt in dat de data zonder toestemming van het Visserijmuseum Zoutkamp mogen worden hergebruikt, mits het museum als bron van de gegevens vermeld wordt.

Lees meer over deze dataset op de datablog van Maritiem Digitaal.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.