Datablog: Rijksmuseum van Oudheden API

Foto: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden

De API van het Rijksmuseum van Oudheden was al een tijdje in de lucht, maar dan nu ook een datablog op deze website…

De collectie van het Rijksmuseum van Oudheden bestaat uit ruim 150.000 archeologische voorwerpen, variërend van een authentieke Egyptische tempel tot duizenden potscherven uit eigen bodem. De verzamelgebieden van het museum zijn de Klassieke Oudheid (Grieken, Romeinen, Etrusken), het oude Egypte, het oude Nabije Oosten en Nederland (prehistorie, Romeinse tijd, Middeleeuwen). Er is een API beschikbaar voor live-zoekvragen en een toegang op basis van OAI-PMH voor het synchroniseren van de gehele database. Lees meer over de API op het datablog van het RMO.

1 Comment

  1. Pingback: Specialized Open Data Networks — Hack de Overheid!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.