Creative Commons NL partner

Door: karindalziel

Open Cultuur Data is erg blij aan te kondigen dit jaar samen te gaan werken met Creative Commons Nederland (CC-NL). Creative Commons steunt Open Cultuur Data door in april dit jaar een masterclass te organiseren voor professionals werkzaam bij culturele instellingen om gestructureerd data te openen.

Masterclass

De masterclass richt zich op auteursrechtelijke aspecten van metadata en content en het toepassen van open content licenties. Doel van de masterclass is het leren ontwikkelen van strategieën voor het vrijgeven van data van culturele erfgoedinstellingen. De datasets die in de masterclass vrij komen, worden ingebracht in door Hack de Overheid in mei en oktober van dit jaar georganiseerde hackathons.

CC-NL streeft de ontwikkeling en promotie van, en de voorlichting over de Creative Commons licenties in Nederland na. De licenties stellen makers in staat om hun auteursrechtelijk beschermd werk voor bepaalde vormen van hergebruik vrij te geven, zonder dat de bescherming die het auteursrecht hen biedt, wordt opgegeven. Meer informatie over de masterclass zal snel op dit blog verschijnen.

Doe mee

Open Cultuur Data spant zich in 2012 in om meer culturele datasets te openen en meer innovatieve toepassingen te maken. Wil je meedoen aan de masterclass? Culturele datasets open beschikbaar maken? Een prijs uitreiken? Een hackathon organiseren? Juridische begeleiding bij het openen van cultuurdata? Of heb je andere ideeën over open data en cultuur? Open Cultuur Data is op zoek naar deelnemers voor de masterclass en partners om haar activiteiten in 2012 te kunnen realiseren. Neem voor meer informatie contact op met Nikki Timmermans (nt@kl.nl).

Lees hier meer over het partnerschap met Creative Commons Nederland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.