Beelden voor de Toekomst partner

Door: Marcel Oosterwijk

Goed nieuws! Digitaliseringsproject Beelden voor de Toekomst is in 2012 partner in Open Cultuur Data. Beelden voor de Toekomst ondersteunt het Open Cultuur Data-netwerk door zoveel mogelijk binnen het project beschikbare open datasets te ontsluiten, speciale cultuurprijzen ter beschikking te stellen en hackathons mede te organiseren. Deze hackathons worden in mei en oktober van dit jaar door Hack de Overheid georganiseerd.

Kennis en ervaring

In project Beelden voor de Toekomst wordt een belangrijk deel van het audiovisueel erfgoed van Nederland door conservering en digitalisering gered. Daarnaast wordt het gedigitaliseerde materiaal zo breed mogelijk beschikbaar voor onderwijs en het publiek gemaakt. De partnerschap met Beelden voor de Toekomst stelt het Open Cultuur Data-netwerk in staat om kennis en ervaring rond de praktijk van open culturele data op te bouwen delen.

Doe mee

Open Cultuur Data spant zich in 2012 in om meer culturele datasets te openen en meer innovatieve toepassingen te maken. Wil jij culturele datasets open beschikbaar maken? Een prijs uitreiken? Een hackathon organiseren of (juridische) begeleiding bij het openen van cultuurdata? Of heb je andere ideeën over open data en cultuur? OCD is op zoek naar partners om haar activiteiten in 2012 te kunnen realiseren. Neem voor meer informatie contact op met Nikki Timmermans (nt@kl.nl).

Lees hier meer over het partnerschap met Beelden voor de Toekomst

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.