Datablog: API Rijksmuseum

De Rijksmuseum Open Data Set is een set van ruim 100.000 objectenbeschrijvingen (metadata) en digitale beelden uit de collectie van het Rijksmuseum. De kunstwerken en gebruiksvoorwerpen in de set dateren van de oudheid tot de late Negentiende Eeuw en geven een goed beeld van de rijkheid, diversiteit en schoonheid van het Nederlandse erfgoed. De set bevat onder meer schilderijen en prenten (van de grote meesters van de Gouden Eeuw tot anonieme Middeleeuwse Bijbelse schilderingen), keramiek, meubels, zilverwerk en poppenhuizen plus miniaturen. Alle in deze set opgenomen objecten zijn digitaal gefotografeerd. Uiteraard is ook de Nachtwacht in de set opgenomen.

De data en het beeldmateriaal is op te vragen via het OAI-PMH protocol op http://www.rijksmuseum.nl/api. Ontwikkelaars kunnen op de website van het Rijksmuseum een API sleutel aanvragen.

Alle Rijksmuseum data (zowel beeldmateriaal als metadata) is beschikbaar gesteld onder een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland (CC BY 3.0) licentie.

Meer informatie is te vinden op het datablog van het Rijksmuseum.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.