App Competitie 2012: Presentatie

Op 31 december was de deadline voor ontwikkelaars om apps in te dienen voor de Open Cultuur Data competitie 2012. Vol spanning keken we op 2 januari in onze inbox, en we werden verrast met maar liefst 27 inzendingen! Met dit grote aantal zijn we heel erg blij, maar ook zeker met de kwaliteit van wat er is gemaakt. In de aanloop naar de prijsuitreiking plaatsen we iedere dag een overzicht van de ingediende apps, onderverdeeld op thema. Vandaag deel 2: presentatie. Deze categorie bevat apps waarbij de nadruk ligt op het visueel aantrekkelijk presenteren van collecties, waardoor je er op een nieuwe manier naar gaat kijken.

En voor wie het nog niet weet: op 16 januari is de Open Cultuur Data prijsuitreiking en nieuwjaarsborrel. Lees hier meer over de locatie en tijd, en meld je hier aan.

  • Anefo 1959-1989. Ontwikkelaar: Michiel Doeven. Type: Windows Phone 7.5. Dataset: Nationaal Archief – Anefo. Omschrijving: De Anefo 1959-89 App voorziet een “tegel” op de Windows Phone 7.5 van een willekeurige afbeelding die automatisch 4x per dag verandert.
  • Art from the Rijksmuseum. Type: Mobiele app (Android vanaf v2.2). Dataset: Rijksmuseum. Omschrijving: De app toont een feed van willekeurig geselecteerde kunstwerken en de widget ververst elke dag met een nieuw kunstwerk.
  • Rijksmuseum. Ontwikkelaar: Tizio BV (Pascal de Vink, Gerald Vruggink, Remco Dazelaar). Type: Mobiele app (iPhone en iPad). Dataset: Rijksmuseum. Omschrijving: De mooiste kunstwerken uit het Rijksmuseum altijd bij de hand.
  • Rijksmuseum Meesterwerken. Ontwikkelaar: Henk Jurriens. Type: Mobiele app (iPhone en iPad). Dataset: Rijksmuseum. Omschrijving: ‘Meesterwerken’ bevat ongeveer 100.000 kunstwerken van het Rijksmuseum, die zijn onderverdeeld in een aantal collecties.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.