App Competitie 2012: Games

Op 31 december was de deadline voor ontwikkelaars om apps in te dienen voor de Open Cultuur Data competitie 2012. Vol spanning keken we op 2 januari in onze inbox, en we werden verrast met maar liefst 27 inzendingen! Met dit grote aantal zijn we heel erg blij, maar ook zeker met de kwaliteit van wat er is gemaakt. In de aanloop naar de prijsuitreiking plaatsen we iedere dag een overzicht van de ingediende apps, onderverdeeld op thema. Vandaag deel 1: games.

En voor wie het nog niet weet: op 16 januari is de Open Cultuur Data prijsuitreiking en nieuwjaarsborrel. Lees hier meer over de locatie en tijd, en meld je hier aan.

  • CultHunt. Ontwikkelaars: Moving Media: Ruben Kroes, Joep Voorn, Steve Zonneveld, Sander Smeekes. Type: Mobiele app (in browser). Dataset: Amsterdam Museum. Omschrijving: Kies en categorie en ga op basis hiervan op zoek naar stukken van het Amsterdam Museum. Als je categorie compleet is krijg je korting in het Amsterdam Museum.
  • Maak Jezelf Rijk(s). Ontwikkelaars: Fabian van Zwam, Thierry van Remortel, Mehdi Ebadi, Michael Tukker. Type: Website. Dataset: Rijksmuseum. Omschrijving: Test je kennis over objecten uit het Rijksmuseum met Maak Jezelf Rijk(s). Doelgroep: jongeren tussen 12-18 jaar.
  • SimMuseum. Ontwikkelaar: Hay Kranen. Type: Website. Datasets: Rijksmuseum, Nationaal Archief – Anefo, Beeld en Geluidwiki, Visserijmuseum Zoutkamp, Amsterdam Museum (mode). Niet-Open Cultuur Datasets: Open content van Wikimedia Commons, Flickr, Rijksoverheid.nl, Freesound.org, Jamendo. Omschrijving: Word directeur van je eigen SimMuseum. Koop kunst, ook van andere musea, en verdien geld met bezoekers.
  • Tom’s Tijdmachine. Ontwikkelaars: Team Breadmonkey: – Geert Beskers (Frontend developer) – Joris Bijsterveld (Frontend developer/visual designer) – Luc Waardenburg (Visual designer) – Bram Blom (Interaction designer) – Jeffrey Beckers (Projectmanager/contentmanager). Type: Website. Dataset: Open Beelden. Omschrijving: Kijk een Polygoonvideo en speel dan een level uit waarin je muntjes en hints kunt verdienen. Deze kun je weer inzetten om vragen over de video te beantwoorden.
  • Where on Earth Is… Ontwikkelaars: Jeroen Tietema, Mattijs Hoitink, Yoram Meijaard. Type: Website . Datasets: Amsterdam Museum. Niet-Open Cultuur Datasets: Open content van Wikimedia Commons, Flickr. Omschrijving: Reis de wereld af om de dief te vangen die een kunststuk uit de collectie van het Amsterdams Museum heeft gejat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.