Regionaal Archief Tilburg geeft genealogische data vrij

Het Regionaal Archief Tilburg geeft genealogische data vrij als resultaat van de masterclass open data van dit jaar. Het is onder andere informatie over dopen, huwelijken, overlijdens, geboorten en nog veel meer en beslaat een periode van ruim vier eeuwen. Het archief bouwt hiermee mee aan de gestaag groeiende collectie genealogische data die in Nederland als open data beschikbaar is en doorzoekbaar gemaakt worden in de Open Archieven zoekmachine.

De open data worden via het OAI-PMH protocol met A2A model aangeboden. Naast de metadata in de persoonsrecords zijn er ook links beschikbaar naar de gescande akten uit de verschillende registers. Zowel de metadata als ook de bijbehorende afbeeldingen worden aangeboden onder een CC0 Publiek Domein Verklaring.

Lees meer over deze dataset op het datablog van Luud de Brouwer (Regionaal Archief Tilburg) op deze website, zijn artikel op het Weblog van Regionaal Archief Tilburg en volg Luud op Twitter via @Duul58.

1 Comment

  1. Pingback: Regionaal Archief Tilburg geeft genealogische d...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.