Even voorstellen: eerste juryleden Challenge

Afbeelding: The Selecting Jury of the New English Art Club, 1909 (Wikimedia Commons).

Afbeelding: The Selecting Jury of the New English Art Club, 1909 (Wikimedia Commons) National Portrait Gallery, London: NPG 2556.

De inschrijvingen voor de Open Cultuur Data Challenge zijn open en je hebt nog tot en met 23 juni om je app in te leveren. Snel aan de slag dus om (met vrienden of collega’s) een grensverleggende app te maken met cultuurdata. Op 26 juni zal de vakjury op een pitch and prize event vier app-inzendingen nomineren. Hier worden alvast twee juryleden voorgesteld.

De juryleden hebben allemaal een geheel eigen profiel, maar hebben gemeen dat zij warm lopen voor het innovatieve gebruik van open cultuurdata. De juryleden zullen hun eigen achtergrond uiteraard gebruiken bij het beoordelen van de ingezonden apps.

Juryleden

Open Cultuur Data is trots de twee onderstaande juryleden te mogen introduceren. De resterende juryleden zullen we om het spannend te houden op een later moment bekend maken.

Amsterdam. 20 augustus 2008. Paul Spies. foto Caro Bonink/HH

 

Paul Spies

Spies is directeur van het Amsterdam Museum sinds 2009. Het museum over het heden en verleden van de stad Amsterdam. Het Amsterdam Museum deed in 2012 mee aan de Open Cultuur Data Masterclass en mag zich met recht Open Cultuur Data alumnus noemen. Lees hier een interview met Paul Spies.

 

imgres

Mathys van Abbe

Mathys van Abbe is internet entrepreneur en de eigenaar van verschillende web- en IT bedrijven, waaronder Mobypicture, MobyNow, Toading, en Startpix. Vanuit zijn ervaring met deze bedrijven is Mathys een specialist op het gebied van Online Advertising, Google Adwords/Adsense, en het succesvol opzetten van communities.

 

Aan de slag!

Combineer zoveel mogelijk cultuurdata, werk aan de businesspotentie, zorg voor een geweldige beleving en zorg bovenal dat de jury onder de indruk is. Dan maak je kans op een van de vier prijzen van €5.000 en een professioneel begeleidingstraject van Open State. Lees hier alles terug over de Challenge en als je wil praten over de mogelijkheden. Kom dan op zondag 8 of 15 juni langs bij de Culture Harvests in Amsterdam.

Afbeeldingen afkomstig van: Paul Spies en Mathys van Abbe.

About Tom Kunzler

Tom Kunzler is projectleider bij de Open State Foundation en werkt aan projecten die samenhangen met politieke transparantie en is ook betrokken bij Open Cultuur Data.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.