Hinderwetvergunningen

Het Gemeentearchief Ede heeft weer een nieuwe dataset gepubliceerd onder CC0. De dataset ‘Hinderwetvergunningen Gemeente Ede, 1891-1947’ bestaat uit metadata (zonder afbeeldingen) over 641 Hinderwetvergunningenaanvragen van de Gemeente Ede over de periode 1891 tot en met 1947 en bevat informatie zoals bijvoorbeeld de naam van de aanvrager, plaats, straatnaam, huisnummer en kadastrale gegevens van het object.

De informatie van de Hinderwetvergunningaanvragen kan nuttig zijn bij diverse onderzoeken. Zo kun je bijvoorbeeld informatie over de oprichting van bedrijven en fabrieken met de oppervlakte van het terrein, bedrijfsactiviteiten en gebruik van stoffen, voorzieningen, ligging van kabels en leidingen, kopieën van tekeningen, voorschriften ten aanzien van bodem etcetera vinden. Geïnteresseerden kunnen deze data vrij en zonder kosten (her)gebruiken. De database is in CSV formaat te downloaden.

Het is in korte tijd alweer de derde dataset die de gemeente Ede als open data naar buiten brengt.

Meer weten? Kijk dan op de uitgebreide dataset pagina.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.