Bites

screenshot

Ontwikkelaar(s): Projectmanager: Stijn van Vilsteren Interaction Designer: Tom Toepol Visual Designer: Jente Insing Developer: Robbert van der Steenhoven

Beschrijving: De Bites app is een native applicatie voor iOS waarmee gebruikers een eigen soundbite kunnen maken op basis van voorgeselecteerde video fragmenten uit de Polygoon collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De applicatie is nog niet te downloaden via de App Store, maar een demo kan worden bekeken op onze website: http://bites.designpunt.nl/ Voor de eerste versie van de applicatie hebben we video fragmenten geselecteerd in de thema’s muziek en sport. Indien deze applicatie verder wordt ontwikkeld is er de mogelijkheid om het aantal thema’s uit te breiden.

Promofilm Bites App from Jente Insing on Vimeo.

Website: Bites

Gebruikte data: Open Beelden (Polygoon collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid)

Demoblog: geen

App-wedstrijd: Open Cultuur Data Competitie