ANEFOetbal

anefo

Ontwikkelaar(s): Jeroen Hoefnagels: ontwerp en implemetatie. Daan Marcellis: idee.

Beschrijving: ANEFOetbal laat overzichten en foto’s zien van voetbalwedstrijden uit het verleden uit het Nationaal Archief. Als eerste kun je 2 clubs kiezen met behulp van een scrollwiel, daarna worden de overzichten van de foto’s van die twee clubs getoond. Indien je op een link klikt, wordt de foto met bijschrift getoond. De vorige en volgende foto (indien aanwezig) kan vervolgens met een klik getoond worden.

Website: ANEFOetbal

Gebruikte data: Nationaal Archief, Den Haag, Rijksfotoarchief: Fotocollectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), 1945-1989 – negatiefstroken zwart/wit, nummer toegang 2.24.01.05. Wikipedia informatie over voetbalwedstrijden, startpagina met deze informatie hier.

Demoblog: geen

App-wedstrijd: Open Cultuur Data Competitie