Where on earth is…

Amsterdam

Ontwikkelaar(s): Jeroen Tietema, Mattijs Hoitink, Yoram Meijaard

Beschrijving: Er is een kunststuk uit de collectie van het Amsterdams Museum gejat. De dief reist de hele wereld over en het is aan jou om hem achterna te reizen en het kunststuk terug te halen. Dit spelletje is een webapplicatie, gemaakt voor mensen die graag even nadenken en een uitdaging aan willen gaan. Het is de bedoeling om 4 keer achter elkaar de goede stad te kiezen. Kies je één keer de verkeerde dan begin je weer overnieuw. Hij is getest door middel van een locale webserver. Het is het leukst om het op die manier te spelen. Er zit een bestand bij hoe je dat het makkelijkst kan doen. Verder staan alle bestanden die nodig zijn op github. (zie de link beneden) Het formaat is 1200/800 pixels.

Website: Where on earth is …, code en documentatie staat op Github

Gebruikte data: Amsterdam Museum, Wikipedia, Flickr

Demoblog:

App-wedstrijd: Open Cultuur Data Competitie