Randomapp

Randomapp2

Ontwikkelaar(s): to be honest bestaande uit: Nick Visser (Project manager) Mike van Rossum (Developer) Joshua Nijman (Visual designer) Marc Apon (UX designer)

Beschrijving: Een applicatie die de gebruiker naar een minder bekend museum stuurt binnen een straal van 2 kilometer vanaf hun huidige locatie. De doelgroep waar wij ons op richten met Randomapp zijn toeristen. De gebruiker kan uit een lijst van musea kiezen en wordt daarna op pad gestuurd via een kompas. De gebruiker kan zelf zijn weg vinden door de stad. De reis naar de locatie toe is net zo belangrijk als de locatie zelf. Naarmate de gebruiker dichterbij de gekozen locatie komt wordt er meer informatie vrijgegeven en ook kan de gebruiker tijdens zijn reis hints aanvragen. Hints komen in de vorm van een kaart waarop een rechte lijn te zien is richting de gekozen locatie. Voor meer informatie kunt u hier bekijken. Wat maakt Randomapp uniek: 1. Gebruikers ontdekken de onbekende pareltjes in een stad. 2. Werkt in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. 3. Altijd up-to-date. 4. Vrijheid van de gebruiker. Randomapp werkt op dit moment alleen maar op iPhone 3GS of hoger. Bezoek de URL van de app via je telefoon.

Website: Randomapp

Gebruikte data: voor deze applicatie hebben we gebruik gemaakt van de dataset van Arts Holland

Demoblog: kan hier gevonden worden

App-wedstrijd: Open Cultuur Data Competitie