Anefo 1959-89

Anefo-OpenCultuurData

Ontwikkelaar(s): Michiel Doeven

Beschrijving: De Anefo 1959-89 App voorziet een “tegel” op de Windows Phone 7.5 van een willekeurige afbeelding die automatisch 4x per dag verandert. De App geeft daarmee foto’s die anders waarschijnlijk onderbelicht zouden blijven. Een ander voordeel van de App (i.c.m. de tegel) is dat de App “passief” werkt. Na installatie van de App hoeft de gebruiker de App niet actief te benaderen: de tegel ververst vanzelf en laadt steeds nieuwe foto’s zien. Dit in tegenstelling tot een website die altijd door de gebruiker actief benaderd moet worden. Door deze methode ziet de gebruiker steeds nieuwe foto’s en als de foto interessant is voor de gebruiker, klikt hij/zij op de tegel en een volledige versie wordt zichtbaar. Als de gebruiker een foto heeft gemist, kan hij/zij altijd de geschiedenis opvragen.

Nog toe te voegen opties:

* Favorietenlijst
* Delen van afbeeldingen met anderen (via mail, twitter, facebook, etc.)
* Bekijken van andere afbeeldingen binnen dezelfde serie als de willekeurige foto
* Zoekfunctie
* Filteren van de willekeurige foto: – Alleen binnen een bepaalde periode – Alleen van een bepaald onderwerp (sport, koningshuis) – Alleen van een bepaalde regio (Den Haag, Amsterdam, Noord-Holland)
* Veranderen van de frequentie van foto’s (nu 4 per dag, dit kan ingesteld worden van 1-4 per dag) En uiteraard de App migreren naar Windows Phone 8 en Windows 8/RT.

Website: de Windows Phone app store kan hier en de screencast hier gevonden worden

Gebruikte data: Nationaal Archief – De fotocollectie van persbureau Anefo

Demoblog: geen

App-wedstrijd: Open Cultuur Data Competitie