Maak Jezelf Rijk(s)

Start-scherm

Ontwikkelaar(s): Fabian van Zwam, Thierry van Remortel, Mehdi Ebadi, Michael Tukker. Hogeschool van Amsterdam – Communication and Multimedia Design

Beschrijving: Test je kennis over objecten uit het Rijksmuseum door met deze game voor mobiele telefoons. De game is ontwikkeld voor scholieren in de leeftijdscategorie van 12 tot 18 jaar oud en maakt gebruik van de API van het Rijksmuseum. In een ronde van 10 vragen speelt de gebruiker live tegen anderen. Door gebruik te maken van het touchscreen van de mobiele telefoon moet de gebruiker proberen zoveel mogelijk goede antwoorden in te vullen en hiermee munten/punten te verdienen. Voor elke vraag wordt er door de gebruiker een bedrag ingezet. Wie na 10 vragen de meeste punten heeft wint het spel. NB. Het spel is voornamelijk (voorlopig) getest op de Iphone 4. Het kan in de browser worden geopend, maar de schermresolutie zal moeten worden aangepast.

Website: Maak Jezelf Rijk(s)

Team Vorm – Maak jezelf Rijk(s) – promo video from Thierry van Remortel on Vimeo.

Gebruikte data: Rijksmuseum – De collectiedatabase, inclusief afbeeldingen | 19th. Century art collection data

Demoblog: geen

App-wedstrijd: Open Cultuur Data Competitie