Dutch Film Angle

dfa_ipad

Ontwikkelaar(s): Ernst Dommershuijzen

Beschrijving: Dutch Film Angle geeft een kijkje achter de schermen van de vooroorlogse Nederlandse en internationale film. Aan de hand van samenvattingen, posters, filmkeuringen, historische artikelen en biografieën, kan de bezoeker een reis maken door de filmgeschiedenis. De website maakt gebruik van data beschikbaar gesteld door het EYE filminstituut en het Nationaal archief. Verder wordt er uitgebreid gelinkt naar websites van de Koninklijke Bibliotheek (historische kranten en filmposters), IMDb, Internet Archive etc. In de toekomst zal het aantal koppelingen nog verder worden uitgebreid. De website is geoptimaliseerd om bekeken te worden op een tablet of smartphone, maar werkt ook prima op een desktop browser. Iedere pagina heeft bovenaan een knop om één pagina terug te gaan en een Home knop om de beginpagina op te roepen.

Website: Dutch Film Angle

Gebruikte data: EYE filminstituut: Open data – Nederlandse speelfilm tot 1940. Nationaal archief: Archief van de centrale commissie voor de filmkeuring (1926) 1928-1977. Geheugen van Nederland posters. Haags Gemeentearchief: Filmposters beeldbank, Historische Kranten: Diverse artikelen, Internet Archive: Online historische films.

Demoblog: geen

App-wedstrijd: Open Cultuur Data Competitie