Game hackathon

Op de valreep van de Open Cultuur Data competitie 2012 organiseert HackersNL samen met Open Cultuur Data, SETUP Utrecht en Creative Commons Nederland tussen 10:00 en 20:00 de ‘Open Cultuur Game Hackathon’ in de Dutch Game Garden te Utrecht. Gedurende de hackathon heb je acht uur de tijd om met behulp van de Open Cultuur Data sets een game te bouwen in de breedste zin van het woord.

Het meest originele uitgewerkte game idee van de dag wordt beloond met een leuke verrassing! En natuurlijk kun je je game ook insturen voor de Open Cultuur Data App Competitie 2012 met als hoofdprijs 3.000 euro (deadline: 31 december)! Altijd al een game willen maken? Expert in games design? Of lekker uitbuiken met andere developers, designers, game geeks na Kerst?

Schrijf je dan nu in voor de Open Cultuur Data Game Hackathon. Het aantal plaatsen is beperkt! (NB: HackersNL gebruik je email alleen om je op de hoogte te houden van deze dag.)

Programma (onder voorbehoud!)
09:30 – 10:00 Inloop ontvangst koffie / thee

10:00 – 10:30 Welkom + ’1 minuut’ introducties

10:30 – 18:30 Aan de slag!

18:30 – 20:00 Resultaten tonen & pizza eten

Gratis lunch, drinken & kleine versnaperingen en pizza zijn hierbij inbegrepen.

Ter lering ende vermaak nog enkele links naar informatie m.b.t. games maken:

  • Löve2D is een opensource crossplatform Lua framework voor het ontwikkelen van met name 2D games
  • Pygame is een crossplatform opensource game framework gebaseerd op Python & SDL
  • ‘Invent with Python’ zijn gratis te lezen boeken geschreven door Al Sweigart over games maken met Python

Bronvermelding afbeelding: NL-HaNA, ANEFO / neg. stroken, 1945-1989, 2.24.01.05, bestandeelnummer 928-0278. Fotograaf: Peters, Hans / Anefo. Auteursrechthebbende: Nationaal Archief. Licentie: CC-BY-SA (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/nl/).


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.