Hackathon Open for Business

Zoals in de vorige blog al werd aangekondigd is er op 13 oktober weer een Hack de Overheid Hackathon. De Hackathon vindt plaats op de bizarre locatie ‘Worm’ te Rotterdam en de inloop is vanaf 9.00 uur. 9:30 uur.

Nieuwe business opportunities

De afgelopen jaren zijn er een hoop vette Apps gemaakt tijdens de Hack de Overheid hackathons. Er komt nu echter zoveel data vrij,  dat er ook echt nieuwe business opportunities voor tech-startups ontstaan. NU? ja, NU! Want als jij het niet doet, doet een ander het.

Open for Business

Hack de Overheid denkt dat Nederland koploper in open data kan zijn. Maar dan moeten we NU gaan ondernemen. Een hoop toepassingen zijn pas rendabel als je ze in grote landen in de markt kan zetten. Dus we moeten nu actie ondernemen om onze apps straks in het buitenland te kunnen verkopen.

Het centrale thema voor de Hackathon op 13 oktober is dan ook ‘Open for Business’. Dit betekent dat er naast het ontwikkelen van open data apps, ook nagedacht wordt over de business kant: hoe kan je geld verdienen met je app? We hebben daarom diverse succesvolle tech startups uitgenodigd om samen met jullie kansrijke datasets te selecteren. Daarnaast komen er top sprekers uit het buiten- en binnenland.

Als team aanmelden

Een sterk team is de “key to success”. Apple, Google, Microsoft etc., de meest succesvolle bedrijven begonnen allemaal in teams. Daarom wil Hack de Overheid jou uitdagen om je als team aan te melden voor de Hackathon op 13 oktober in Rotterdam. Van de eerste 10 teams die zich inschrijven vóór 4 oktober krijgt iedereen een ‘Open Data koffie-mok’ gecustomized door de kunstnaar Arthur van Beek (zie afbeelding hieronder). De mok wordt gecustomized op basis van jouw team-omschrijving, dus wees gewaarschuwd!

Daarnaast worden de eerste 3 teams die zich inschrijven beloond met een exclusief VIP arrangement voor het  ‘Beelden voor de Toekomst’ feest van de Economy of the Commons conferentie op donderdagavond 11 oktober in het EYE filminstituut in Amsterdam, bestaande uit:

Meld je team hier aan.

 Als individu aanmelden

Je kunt je natuurlijk ook als individu aanmelden. Hiervoor is een apart inschrijfformulier. Meld je hier aan.

Dit blogbericht verscheen eerder op www.hackdeoverheid.nl.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.