Schrijf je in voor de OCD workshops

Op zaterdag 16 juni organiseert Open Cultuur Data twee workshops op de Hack de Overheid H A C K A T H O N voor cultuur- en erfgoedprofessionals, hackers die het leuk vinden om culturele toepassingen te maken en andere geïnteresseerden. Het plenaire programma start om 9.30 uur en de eindpresentaties vinden plaats tussen 19.30-20.30 uur.

De workshops zijn een verdieping op de Open Cultuur Data pitches die in de ochtend tijdens het plenaire programma gegeven worden en de presentatie van de Open Cultuur Data competitie 2012. Welke prijzen er te winnen zijn en welke datasets er worden vrij gegeven, houden we nog even geheim! Bekijk hier de eerder gepitchte datasets.

Programma workshops

Ochtendworkshop (10:30 – 11.15 uur)
Doelgroep: ontwikkelaars
Moderator: Nikki Timmermans (Kennisland)

  • Introductie & welkom
  • Open Cultuur Data Competitie: hoe win ik prijzen? (Lotte Belice Baltussen, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Tim de Haan, Nationaal Archief)
  • Verdieping gepitchte datasets: wat kan ik met de data? Break-outs met data-eigenaren, met o.a.: Maarten Brinkerink (Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid), Tim de Haan (Nationaal Archief), Ivonne Jansen-Dings (Waag Society, Arts Holland) en Lizzy Jongma (Rijksmuseum)
  • Afsluiting

Middagworkshop (16:15-17:00 uur)
Doelgroep: cultuur/ erfgoed & toerisme professionals
Moderator: Nikki Timmermans (Kennisland)

  • Introductie & welkom
  • Open Cultuur Data Competitie: welke uitdagingen zijn er in de sector waar open data bij kan helpen?
  • Toekomstagenda: wat hebben we nodig en welke stappen kunnen we zetten om deze uitdagingen aan te gaan?
  • Afsluiting

Data inbrengen?
Als je als cultuur- of erfgoedinstelling Open Cultuur Data wilt inbrengen voor de H A C K A T H O N, meld je dan bij ons aan via het contactformulier. Zie onze hackathon pagina voor up-to-date informatie over de ingebrachte datasets.

Locatie
SMART Project Space
Arie Biemondstraat 105-113
1054 PD Amsterdam

Aanmelden
Plaatsen zijn beperkt, registreer je voor de hackathon en de workshops via Hack de Overheid. Hier kan ook de meest actuele versie van het gehele programma gevonden worden.

De Open Cultuur Data workshops worden mogelijk gemaakt met ondersteuning van het digitaliseringstraject Beelden voor de Toekomst, het Nationaal Archief en Arts Holland.

1 Comment

  1. Pingback: H A C K A T H O N op 16 juni in de SMART Project Space!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.