Datablog: Portretfoto’s Regionaal Archief Nijmegen

Unknown soldier. Foto Verweij | Collectie Regionaal Archief Nijmegen | CC BY-SA NL 3.0

Wie waren de bevrijders van Nijmegen? Dankzij een schenking van ‘Foto Verweij’ heeft het Regionaal
Archief Nijmegen
 sinds 2000 de beschikking over 684 portretfoto’s van geallieerde militairen die
betrokken waren bij de bevrijding van Nijmegen of die kort daarna in de stad verbleven. De bevrijderskregen daarmee een gezicht, maar nog geen naam.

Het archief heeft daarom besloten de foto’s beschikbaar te stellen via Flickr. Dit online foto-platform biedt een grotere kans dat deskundigen en mogelijke familieleden in Groot-Brittannië of de Verenigde Staten de foto’s ontdekken en reageren. Bovendien worden de foto’s onder een Creative Commons BY-SA NL 3.0 licentie beschikbaar gesteld, wat het mogelijk maakt om de foto’s ook op andere websites te delen om zo hopelijk nog meer aanvullende informatie te vergaren.

Geïnteresseerden die een geportretteerde herkennen of meer informatie hebben, kunnen bij de foto op Flickr een reactie achterlaten. Dankzij het publiek hoopt het Regionaal Archief Nijmegen zoveel mogelijk namen te achterhalen van de jongens en mannen die ruim zeventig jaar geleden – mogelijk voor het laatst – gefotografeerd werden in Nijmegen.

Meer informatie over de dataset, en hoe deze te raadplegen en hergebruiken vind je op het datablog.

1 Comment

  1. Pingback: Datablog: Regionaal Archief Nijmegen – bevrijders van Nijmegen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.