Innovatie-estafette

Op dinsdag 4 oktober organiseert het Innovators Netwerk Erfgoedsector (INE) op de Hack de Overheid Open Data Bazaar een workshop over Open Cultuur Data. De Open Data Bazaar vindt plaats tijdens de Innovatie-estafette in Rotterdam.

INE wil met iedereen die daar in geïnteresseerd is erfgoed data openstellen en hergebruik stimuleren door zoveel mogelijk partijen uit het open data veld te betrekken. Daarbij is het de ambitie om op de lange termijn zoveel mogelijk bronnen van uit de erfgoedsector onder te brengen in een voor iedereen toegankelijke datacatalogus.

Om een eerste slag te maken organiseert INE samen met Hack de Overheid de workshop Open Cultuur Data. Daarna zullen activiteiten ontwikkeld worden die de meerwaarde laten zien aan de hand van concrete toepassingen. Hiertoe zal INE in 2012 het initiatief nemen door het organiseren van ontwikkeldagen, geïnspireerd op de Culture Hack Days uit Groot Brittannië en de recente Hackathons die door Europeana georganiseerd worden.

In de workshop bespreken we met geïnteresseerden binnen én buiten het erfgoedveld wat de ambities zijn en wordt er geïnventariseerd welke datasets er opengesteld kunnen worden. Hackers en coders zijn ook van harte welkom om verzoeken in te dienen en mee te denken!

Programma (11:00-12:00 uur)

  • Innovators Netwerk Erfgoedsector: Lotte Belice Baltussen (Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid) en Nikki Timmermans (Kennisland): Introductie en welkom
  • James Burke (Hack de Overheid): Open data initiatieven in Nederland
  • Hester Gersonius (Amsterdam Museum): Inspirerende case over open erfgoeddata
  • Rondje langs de aanwezigen om voor te stellen en beschikbare databronnen in kaart te brengen
  • Afsluiting door Innovators Netwerk Erfgoedsector met samenvatting van workshop en de te nemen vervolgstappen

Locatie

Innovatie-estafette 2011
Van Nelle Ontwerpfabriek
van Nelleweg 1
3044, BC Rotterdam
Zaal: Z1

Aanmelden

  • Meld je aan voor de Open Data Workshop via Lotte Belice Baltussen (lbbaltussen [[at]] beeldengeluid.nl). Registreer je hier voor één of meerdere workshops van Hack de Overheid tijdens de Innovatie-estafette.
  • Meld je hier aan als je lid wilt worden van het Innovators Netwerk Erfgoedsector

Innovators Netwerk Erfgoedsector

Het Innovators Netwerk Erfgoedsector (INE) is een netwerk van erfgoedprofessionals waar kennis en ervaring op het gebied van innovatie, digitalisering en ontsluiting van erfgoed uitgewisseld wordt. INE wordt ondersteund door Beelden voor de Toekomst.

Hack de Overheid

Hack de Overheid maakt zich sterk voor meer open data bij overheden in Nederland. Toepassingen op basis van open data maken nieuwe diensten mogelijk en versterken de democratie. Het nieuwste initiatief van Hack de Overheid is Apps voor Nederland.

3 Comments

  1. Pingback: Opencultuurdata Workshop — Hack de Overheid!

  2. Pingback: Erfgoedagenda » Blog Archive » Workshop ‘open erfgoeddata’

  3. Pingback: Opencultuurdata Workshop | Hack de Overheid!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.