App Competitie 2012: Plaats en Tijd

Op 31 december was de deadline voor ontwikkelaars om apps in te dienen voor de Open Cultuur Data competitie 2012. Vol spanning keken we op 2 januari in onze inbox, en we werden verrast met maar liefst 27 inzendingen! Met dit grote aantal zijn we heel erg blij, maar ook zeker met de kwaliteit van wat er is gemaakt. In de aanloop naar de prijsuitreiking plaatsen we iedere dag een overzicht van de ingediende apps, onderverdeeld op thema. Vandaag deel 4: plaats en tijd. Deze apps gebruiken datums en geografische informatie van Open Cultuur Datasets om ze op een tijdlijn en / of op een kaart te plaatsen.

En voor wie het nog niet weet: op 16 januari is de Open Cultuur Data prijsuitreiking en nieuwjaarsborrel. Lees hier meer over de locatie en tijd, en meld je hier aan.

  • Heatmaps Monumenten. Ontwikkelaar: ab-c media / Arjan den Boer. Type: Website. Datasets: Rijksmonumenten, Cultuurhistorische Atlas Utrecht. Niet-Open Cultuur Dataset: utrechtsebuitenplaatsen.nl. Omschrijving: Heatmap waarop de groei van buitenplaatsen en de verspreiding van Rijksmonumenten over Nederland en per gemeente is geanimeerd.
  • Map the War. Ontwikkelaar: Dennis Adriaansen. Type: Website. Dataset: NIOD beeldbank WOII. Omschrijving: Tijdlijn en kaart combinatie waarop te zien is waar én wanneer foto’s uit de Tweede Wereldoorlog zijn genomen, op basis van de NIOD beeldbank WOII.
  • Tijdbalk.nl. Ontwikkelaar: Arjan den Boer. Type: Website. Datasets: Nationaal Archief – Anefo, Beeld en Geluid – Open Beelden. Ook mogelijk om eigen Flickr feed of Atom/OpenSearch/MediaRSS toe te voegen. Omschrijving: Stel een tijdlijn samen uit diverse Open Cultuur Datasets en voeg zelf foto’s toe via Flickr. Je kunt je tijdbalk ook delen en op je eigen website zetten.

Geef een reactie