Noord-Hollands Archief

Wikis > Noord-Hollands Archief

NHAlogoHet Noord-Hollands Archief is deelnemer geweest aan de Open Cultuur Data Masterclass Noord-Holland 2015. Als resultaat daarvan bieden ze als proef, een bestand aan als Open Data. Er wordt momenteel gekeken naar de mogelijkheid van het ontsluiten van beeldmateriaal als open data.

Dataset

Woningstaten_gezondheidscommissie_Bloemendaal.csv

Deze dataset van het Noord-Hollands Archief bestaat uit gegevens van de woningstaten van de gemeenten Bennebroek, Bloemendaal, Heemstede, Spaarndam en Zandvoort. De voornaamste gegevens die u in  het bestand aantreft, zijn de volgende: datum, straat, huisnummer, eigenaar, woonplaats eigenaar, hoofdbewoner en het beroep van deze bewoner.

Dataformaat

We hebben de data aangeleverd  als een csv-bestand. Dat maakt het gemakkelijk om met ieder besturingsprogramma  zoals Windows van Microsoft of OS X van Apple de data te gebruiken.

Licentie en bronvermelding

Alle metadata worden onder CC0 beschikbaar gesteld. Dit houdt in dat de data zonder toestemming van het Noord-Hollands Archief mogen worden gekopieerd, veranderd, verspreid en uitgevoerd, zelfs voor commerciële doeleinden. Wel stellen we het op prijs om de bron te vermelden en wel als volgt: Noord-Hollands Archief, archief van de Gezondheidscommissie te Bloemendaal (1903-1934).

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over deze data, dan kunt u contact opnemen met het Noord-Hollands Archief: info@noord-hollandsarchief.nl

Als u de originele stukken wilt inzien, dan bent u van harte welkom in het Noord-Hollands Archief, locatie Jansstraat 40 te Haarlem. Onze openingstijden zijn hier te vinden.

De orginele pagina op de website van het Noord-Hollands Archief is hier te vinden.

 

About Tom Kunzler

Tom Kunzler is projectleider bij de Open State Foundation en werkt aan projecten die samenhangen met politieke transparantie en is ook betrokken bij Open Cultuur Data.