Hack-a-LOD 2016: De hackathon met linked open erfgoed data

Build-Narratives-Connect-Artifacts-Linked-Open-Data-for-C-830x353

Heb jij een goed idee hoe de digitale collecties van erfgoedinstellingen met elkaar verbonden kunnen worden? Doe dan mee aan Hack-a-LOD op 11 en 12 november aanstaande in een voormalig gevangeniscomplex.

De Koninklijke Bibliotheek (KB) organiseert samen met het Netwerk Digitaal Erfgoed deze linked open erfgoed data hackathon. De KB stelt hiervoor verschillende unieke datasets ter beschikking. De KB wil graag de zichtbaarheid en toegankelijkheid van haar bijzondere erfgoedcollecties vergroten en is daarom op zoek naar creatieve toepassingen waarmee iedereen de gekoppelde collecties kan bekijken. We maken op deze manier ons erfgoed op vernieuwende manieren beschikbaar voor een breed publiek.

De Hack-a-LOD vindt plaats op een unieke locatie, het voormalige gevangeniscomplex De Vrije Wolf in Utrecht. 24 uur lang hacken in je eigen cel, voorzien van een bed, eten en internet. Ben jij erbij? Wil je meer weten over de datasets, tracks en challenges of je alvast aanmelden, kijk dan op de website. Inschrijven kan tot 31 oktober 2016. Het aantal plaatsen is beperkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.