HollandCall: Hergebruik Noord-Hollandse Cultuurdata

unnamedWil jij bijdragen aan het laten herleven van het rijke culturele erfgoed in Noord-Holland? Wil jij toeristische open data of open cultuurdata hergebruiken? Doe dan mee aan HollandCall. Het innovatieprogramma van de provincie Noord-Holland waarmee je een succesvol product of dienst voor de cultureel- toeristische sector creëert. 

Amsterdam trekt steeds meer toeristen aan. Deze mensen blijven vaak alleen in Amsterdam en missen de vele culturele bezienswaardigheden van Noord-Holland. Denk aan de Stelling van Amsterdam, het unieke polderschap met haar vele stolpen en de statige buitenplaatsen.

Wat is de HollandCall?

In Noord-Holland zijn nog teveel paden onbewandeld, verhalen ongelezen, gebouwen niet betreden en schilderijen niet bekeken. Om dit erfgoed te laten herleven is de provincie Noord-Holland opnieuw op zoek naar out-of-the-box-ideeën en nieuwe concepten die meer bezoekers trekken naar deze prachtige plekken.
We selecteren de beste 20 ideeën voor een intensief innovatieprogramma waarin we de deelnemers helpen om van idee tot product te komen. Hierbij word je ondersteund door verschillende experts en het netwerk van de provincie Noord-Holland.

De drie winnaars helpen we verder op weg om echt hun onderneming te realiseren! HollandCall is voor iedereen: start-ups, (lokale) ondernemers, studenten of juist grotere organisaties die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen.

Hergebruiken van open cultuurdata

De HollandCall is een mooie gelegenheid om open cultuurdata te hergebruiken en zo de culturele sector in Noord-Holland te innoveren. Bekijk daarom vooral de beschikbare datasets met Noord-Hollandse data. En wil je aan de slag met toeristische data? Lees dan het datablog over de Uit in Noord-Holland API.

Doe mee!

Ben jij creatief, ondernemend en zie je kansen voor het creëren van een innovatief cultureel-toeristisch product of dienst in de provincie Noord-Holland? Ga dan naar www.hollandcall.nl en stuur jouw idee in! De inschrijving is geopend tot 18 september a.s.

De HollandCall wordt georganiseerd door de provincie Noord-Holland en heeft geen organisatorische verbinding met Open Cultuur Data.

About Tom Kunzler

Tom Kunzler is projectleider bij de Open State Foundation en werkt aan projecten die samenhangen met politieke transparantie en is ook betrokken bij Open Cultuur Data.

1 Comment

  1. Pingback: HollandCall: onontdekt erfgoed beter zichtbaar maken met open cultuurdata – IP | vakblad voor informatieprofessionals

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.