Muse Open Source finalist Apps for Europe

museopensource

De Open Cultuur Data-app Muse Open Source van Glimworm-IT heeft zich geplaatst als één van de 10 finalisten van de International Business Lounge van Apps for Europe. De 10 finalisten zullen hun opendata-apps presenteren en pitchen op het festival Future Everything in Manchester op 31 maart en 1 april.

Muse Open Source is een gratis opensourcesoftwareplatform dat native iPad-apps publiceert voor digitale erfgoedcollecties. De app creëert een intuïtieve en interactieve ervaring en brengt geschiedenis tot leven. Glimworm-IT, ook bekend van de Open Cultuur Data-app Vistory, heeft de missie:

“to help the Open GLAM (Galleries, Libraries, Archives and Museums) community publish Open Data and Open Content in a user friendly environments”.

Met Muse Open Source zijn inmiddels al apps gemaakt met de API’s van het Rijksmuseum (de Rijksmuseum Muse App) en Europeana (de Europeana Culture App). De code is beschikbaar via GitHub.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.