Open Cultuur Data in België

PACKED, het Belgische Expertisecentrum Digitaal Erfgoed, bracht eerder deze maand vertegenwoordigers van Open Cultuur Data met een aantal Vlaamse erfgoedorganisaties samen rond de tafel. Het doel is ook in Vlaanderen de mogelijkheden van open data in de erfgoedsector te onderzoeken, beter bekend te maken en het gebruik ervan te stimuleren.

Het Open Cultuur Data initiatief sluit aan bij de open data-beweging, die er naar streeft informatie vrij beschikbaar te maken en zo veel mogelijk te hergebruiken. Door nieuwe toepassingen te ontwikkelen kan informatie met betrekking tot erfgoed op innovatieve manieren worden ingezet en aan een nieuw publiek worden bekend gemaakt.

Bij het Vlaamse luik van dit initiatief wordt door PACKED samengewerkt met FARO, Creative Commons België en de Open Knowledge Foundation. Een eerste event wordt gepland in het voorjaar van 2013; meer nieuws volgt!

Deze blogpost is een bewerking van dit bericht op de website van PACKED.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.