Rijksmuseum Meesterwerken

Ontwikkelaar(s): Henk Jurriens

Beschrijving: Met ‘Meesterwerken’ haal je het Rijksmuseum naar je toe. Je kunt ongeveer 100.000 kunstwerken op je iPad bekijken. De kunstwerken zijn onderverdeeld in een aantal collecties, zoals schilderijen, prenten, schotels etc. De kunstwerken kunnen worden bekeken via een collectie. Binnen een collectie is het mogelijk om specifieke kunstwerken te zoeken. Daarnaast is het ook nog mogelijk om te zoeken via een kaart van Nederland. Features – bladeren door 100.000 kunstwerken – zoeken – zoeken via een kaart – twitteren en emailen van een afbeelding – afbeelding publiceren op facebook – afbeelding bewaren om te kunnen gebruiken als bijv achtergrond. – ook in het engels! Alle informatie en afbeeldingen in deze applicatie zijn ter beschikking gesteld door het Rijksmuseum Amsterdam.

Website: Rijksmuseum Meesterwerken

Gebruikte data: Rijksmuseum dataset

Demoblog: geen

App-wedstrijd: Open Cultuur Data Competitie