Code Camping

Op zaterdag 26 november organiseert het Innovators Netwerk Erfgoedsector (INE) op de HdO Code Camping Amsterdam een workshop over Open Cultuur Data. Voor cultuur- en erfgoedprofessionals, hackers die het leuk vinden om culturele toepassingen te maken en andere geïnteresseerden.

INE wil mensen en organisaties mobiliseren om culturele data open te stellen, te hergebruiken en op de lange termijn zoveel mogelijk bronnen onder te brengen in een voor iedereen toegankelijke datacatalogus. Aan het begin van de HdO Code Camping pitcht een aantal instellingen hun open cultuur datasets. En dat smaakt naar meer…

Tijdens de workshop zoomen we in op het gebruik van open licenties, kijken we naar praktijkvoorbeelden van wat je met open cultuur data kunt doen en inventariseren we welke datasets er nog meer opengesteld kunnen worden.

Programma (15:00-16:00 uur)

Data inbrengen?

Als je als cultuur- of erfgoedinstelling Open Cultuur Data wilt inbrengen voor de Code Camping hackathon, meld dan je bij ons aan via het contactformulier met als onderwerp ‘code camping’. Zie onze Code Camping Wiki voor up-to-date informatie over ingebrachte datasets.

Locatie
Toren Overhoeks
Buiksloterweg 1031 CM
Amsterdam Noord

Aanmelden
Plaatsen zijn beperkt, reserveer je plek via:
http://www.hackdeoverheid.nl/2011/11/workshops-open-data-weekend/

1 Comment

  1. Pingback: Workshops Open Data Weekend — Hack de Overheid!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.