Culture Harvests 2014

Deze culture harvests hebben reeds plaatsgevonden

Open Cultuur Data Challengers gaat over uitdagen. Met serieuze cultuur apps, nieuwe cultuurdata en nieuwe cultuurdata infrastructuur. Tijdens de Culture Harvests 2014 gaat Hack de Overheid op vier zondagen met geïnteresseerde ontwikkelaars cultuurdata inladen in de gloednieuwe Open Cultuur Data API. Leuk, leerzaam, en je kunt een een Bol.com bon winnen voor elke oogst die je van het land afhaalt. Afsluitend wordt op de eerste bijeenkomst de API gelanceerd met een borrel; hopelijk een API waarin de eerste bijdragen van de community zichtbaar zijn!

Nieuwe cultuurdata

Naast de talloze datasets van de afgelopen jaren komen er door de masterclass van dit jaar 19 nieuwe datasets van culturele instellingen bij. Om al deze 50 datasets zo snel mogelijk in 1 API te krijgen, kunnen we de hulp van slimme programmeurs goed gebruiken. Zo leer je de API van binnen en buiten kennen (handig voor de Challenge), ben je in staat om voortaan je favoriete culturele instellingen te ‘openen’ en help je mee aan het verder brengen van Open Cultuur Data in Nederland.

Vier zondagen open huis

Vier zondagen lang gaan we op basis van werkende templates van Dispectu, harvest scripts schrijven die collecties inladen en gedeeltelijk in een generiek model gieten. Vereist is kennis van Python en Tooling om snel XML in te kijken. Er zijn diverse experts op de Culture Harvests aanwezig die kunnen helpen.

We beginnen om 11.00 uur op het hoofdkantoor van Hack de Overheid aan de Tolhuisweg 2 in Amsterdam-Noord en zorgen uiteraard voor lunch. Bij goed weer is er een werkplek in de zon en we sluiten af met iets te eten (18:00 uur) alvorens wij het kamp opbreken rond uiterlijk 20.00 uur. Op de 1e zondag gaan we natuurlijk ook de API lanceren. Wat is er mooier dan een API te lanceren waarbij de eerste bijdragen uit de community al zichtbaar zijn?

Meedoen?

Dus ken je of ben je een coder die Python kent en heb je zin en tijd op de volgende data:

  • Zondag 25 mei
  • Zondag 1 juni
  • Zondag 8 juni
  • Zondag 15 juni

Schrijf je dan in via dit formulier en geef aan wanneer je wilt langskomen.