Museum Catharijneconvent

Wikis > Museum Catharijneconvent

De datasets van Museum Catharijneconvent bestaan uit de metadata en de afbeeldingen van bijna de hele collectie. De collectie kunst- en cultuurhistorische objecten is opgebouwd uit onderstaande deelcollecties zoals Middeleeuwse beeldhouwkunst, textiel, schilderijen en handschriften. De collectie omvat ruim 70.000 objecten vanaf de middeleeuwen tot nu en varieert van kunstvoorwerpen tot alledaagse objecten.

Dataset 1: online collectiedatabase

De collectiedatabase van het museum is te raadplegen via de website www.catharijneconvent.nl

Voor de collectie in onze collectiedatabase op de website gelden diverse soorten licenties. Vragen hierover kun je stellen aan Boukje Schaap, Medewerker marketing en communicatie b.schaap@catharijneconvent.nl.

Dataset 2: Wikimedia Commons

Sinds januari 2015 doneert Museum Catharijneconvent hoge resolutie afbeeldingen aan Wikimedia Commons. De eerste donatie bestond uit ruim 2500 beelden. Deze zijn te vinden via de volgende link:

https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Media_contributed_by_Museum_Catharijneconvent

Deze dataset zal de komende jaren worden uitgebreid met nog meer beeldmateriaal uit de collectie.

Alle afbeeldingen op Wikimedia Commons zijn Publiek Domein. Dit houdt in dat de data zonder toestemming van Museum Catharijneconvent mag worden gekopieerd, veranderd, verspreid en uitgevoerd. Het museum stelt het op prijs om genoemd te worden als bron van informatie.

Vragen of opmerkingen over de data graag mailen naar registrar Arno van Os, adm.vanos@catharijneconvent.nl

 

About Tom Kunzler

Tom Kunzler is projectleider bij de Open State Foundation en werkt aan projecten die samenhangen met politieke transparantie en is ook betrokken bij Open Cultuur Data.