Mix van Nederland

Screenshot_MixvanNederland

Ontwikkelaar(s): Team Studio>RDY, bestaande uit: Linsey Jepma, Paul Vonk, Burhan Eskin, Samira Abdelwajid en Mellissa Geutskens

Beschrijving: Mix van Nederland is een web applicatie voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar oud en maakt gebruik van de geluiden uit de dataset “Het Geluid van Nederland” van Beeld & Geluid. De kinderen kunnen net als een echte DJ de geluiden mixen en omvormen tot een nieuw geluid. Door verschillende geluiden naar de tijdlijn te slepen kunnen zij hun eigen mixtape van 50 secondes maken en beluisteren. Daarna kunnen zij hun ervaringen met het spel delen via Twitter of Facebook en er zo voor zorgen dat meer kinderen het spel gaan spelen. Mix van Nederland is momenteel alleen beschikbaar voor iPhone’s met iOS 6.0 (Safari browser). Mocht er geen iPhone beschikbaar zijn die aan deze voorwaarden voldoet kunt u hier in een zip-bestand downloaden met screenshots van de app en een voorbeeld van hoe zo een mix zou kunnen klinken.

Website: Mix van Nederland

Gebruikte data: Voor Mix van Nederland hebben we gebruik gemaakt van de geluiden uit de dataset ‘Het Geluid van Nederland’ van Beeld & Geluid

Demoblog: geen

App-wedstrijd: Open Cultuur Data Competitie