WeAmsterdam

weamsterdam

Ontwikkelaar(s): Rowdy Boon, Shaun Oostveen, Trisha van Engelen, Bas Kranendonk

Beschrijving: WeAmsterdam is een sociale reisapp voor jonge buitenlandse toeristische stellen. Op basis van interesses van beide helften van het stelletje wordt een te doenlijstje gegenereerd aan de hand van de toeristische data van Arts Holland. Er wordt vervolgens op basis van afgevinkte to-do’s en beoordelingen een interactieve ansichtkaart gegenereerd die de doelgroep kan delen met familie en vrienden. De ansichtkaart bevat foto’s en omschrijvingen van plekken en events in Amsterdam. Daarnaast bevat de kaart ook persoonlijke informatie zoals beoordelingen van de betreffende plek/event. Ook bevat het updates van plekken en plekken die nog niet bezocht zijn zodat die bij een volgend bezoek aan Amsterdam kunnen worden aangedaan.

Website:WeAmsterdam

Promotional movie of WeAmsterdam from Rowdy Boon on Vimeo.

Gebruikte data: Arts Holland

Demoblog: geen

App-wedstrijd: Open Cultuur Data Competitie