Doek voor in je Hoek

Doek-voor-in-je-hoek

Ontwikkelaar(s): Het team bestaat uit een 6-tal ontwikkelaar van Hoppinger, een Rotterdams web-bureau. Andra Veraart, Arno Hartensveld, Cies Breijs, Maarten van den Hoek, Rolf van de Krol, Wouter Ramaker.

Beschrijving: Doek voor in je hoek keert de waarde van kunst om door de kleuren van je interieur als uitgangspunt te nemen. De app biedt bezoekers de mogelijkheid een foto van hun interieur te uploaden. Deze foto wordt op kleur geanalyseerd. Vervolgens worden 5 schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum gezocht die qua kleur matchen met de kleuren uit de geuploade afbeelding. We willen de app op termijn wellicht uitbreiden, in samenwerking met een museum waar we de data van kunnen gebruiken, met een mogelijkheid voor bezoekers om ook daadwerkelijk een afdruk van een schilderij online te bestellen.

Website: Doek voor in je Hoek

Gebruikte data: Op dit moment is de app gevuld met een deel van de data van het Rijksmuseum, maar in principe kan deze ook uitstekend gevuld worden met datasets van andere musea, zolang we de afbeelding van een schilderij maar kunnen downloaden en er metadata over de titel en schilder beschikbaar is.

Demoblog: geen

App-wedstrijd: Open Cultuur Data Competitie