Gemeente Tholen – Genealogische data / bevolkingsregisters 1803-1940 (metadata en scans)

Wikis > Gemeente Tholen - Genealogische data / bevolkingsregisters 1803-1940 (metadata en scans)

CC0-licentie

 

Over de dataset
Het Gemeentearchief Tholen is voorstander van het zo open mogelijk beschikbaar stellen van de informatie die wij als archiefinstelling beheren. Om deze reden stellen wij onze genealogische data als open data ter beschikking.

De eerste set omvat de bevolkingsregisters uit de periode 1803-1940 van Tholen en de voormalige gemeenten Sint-Maartensdijk, Oud-Vossemeer, Sint-Annaland, Poortvliet, Sint Philipsland, Stavenisse en Scherpenisse. Deze data is ook doorzoekbaar via onze website.

Deze set bevat ruim 279.00 persoonsvermeldingen, die allen zijn gekoppeld aan scans van akten uit het bevolkingsregister.

Over het dataformaat
De dataset wordt beschikbaar gesteld via de OAI-PMH provider van Open Archieven, waarbij de data is gemodelleerd volgens het Archives 2 All (A2A) metadatamodel.

De set is met de volgende link te harvesten:
http://api.openarch.nl/oai-pmh/?verb=ListRecords&metadataPrefix=oai_a2a&set=thl. Zie voor meer informatie het datablog van Open Archieven.

Over de licentie
Zowel de metadata als ook de bijbehorende afbeeldingen worden aangeboden onder een CC0 Publiek Domein Verklaring. Dit houdt in dat de data zonder toestemming van het Gemeentearchief Tholen mag worden gekopieerd, veranderd, verspreid en uitgevoerd, zelfs voor commerciële doeleinden. Het Gemeentearchief Tholen stelt het wel op prijs om genoemd te worden als bron en auteur van de informatie. Bij voorkeur wordt dit gedaan als volgt: “Bron: Gemeentearchief Tholen”.

Contact
Vragen over deze dataset? Mail voor inhoudelijke vragen naar Fred van den Kieboom: kieboom.fvd@tholen.nl en voor technische vragen naar Bob Coret: data@openarch.nl.