RandomApp

De Open Cultuur Data Competitie 2012 heeft 27 mooie apps opgeleverd. In demoblogs gaan ontwikkelaars in op het maken van hun app. Gastblogger Nick Visser, co-founder en projectmanager van To be honest vertelt over RandomApp.

Wat is RandomApp?

Stel je voor: Je bent op vakantie in Amsterdam en je hebt alle bekende locaties al een keer bezocht. Er valt nog zoveel meer te ontdekken, maar je weet niet waar je moet beginnen.

RandomApp gebruikt je huidige locatie om een lijst van onontdekte musea samen te stellen. Maar in plaats van je een routebeschrijving leiden wij jou door middel van een kompas naar je eindbestemming. De reis is net zo belangrijk als de bestemming. Dit concept hebben we tot leven gebracht door het gebruik van de Arts Holland dataset.

Waarom Arts Holland?

De data was niet het eerste wat onze aandacht trok. Wij vonden de doelgroep waar Arts Holland zich op richt  erg interessant. We wilden iets leuks ontwikkelen voor de toeristen die naar Nederland komen.

Technische Obstakels

Arts Holland is in het bezit van heel veel data die ook nog eens up-to-date is. Het probleem waar wij tijdens de ontwikkeling tegenaan liepen ging over de manier waarop bepaalde data beschikbaar was gesteld in de API. Voor ons concept moesten we de openingstijden en prijzen van musea opvragen, maar deze data was niet consistent opgeslagen en soms niet aanwezig.

Vervolgstappen

We hebben een aantal ideeën over de toekomst van RandomApp, maar dat blijft nog even een verassing!

Bekijk de inzending van RandomApp.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.